StefBlok (Demissionair Minister van Economische Zaken en Klimaat van Nederland) houdt voet bij stuk geen nieuw onderzoek naar verlengingsprijzen radiostations.
Minister Blok gaat de motie om de verlengingsprijzen van de com radiostations niet opnieuw bekijken en dus niet uitvoeren. Dat zou ook nog eens te lang duren en komt de datum van 1 september 2022 in gevaar
Blok meldt: “Er ontbreekt ook in praktische zin de tijd om de berekening van de verlengingsprijzen opnieuw uit te laten voeren door een andere (onafhankelijke) adviseur. Met het opnieuw laten berekenen van de verlengingsprijzen, het eventueel herschrijven van de ministeriële regeling (incl. consultatie) zullen minimaal zes maanden gemoeid zijn. Ook de aanvraag- en beoordelingsprocedure zelf (incl. vergunningverlening) kent een doorlooptijd van meerdere maanden. Al met al is het dan niet mogelijk om de vergunningen vóór 1 september 2022 te verlengen. Het kabinet kan deze motie derhalve niet uitvoeren.”
Dit betekent dat de minister zeer binnenkort zal overgaan tot het publiceren in de Staatscourant van de definitieve aanvraagregeling voor de verlenging van de landelijke commerciële radiovergunningen, alsmede de (bijbehorende) ministeriële regeling waarin de verlengingsprijzen definitief worden vastgesteld. Daarna zal de aanvraagprocedure van start gaan en kunnen de landelijke commerciële radiopartijen de driejarige verlenging van hun vergunningen aanvragen tegen de vastgestelde verlengingsprijzen.
Michiel Veenstra van KINK liet al eerder weten niet blij te zijn met de noodverlenging van de FM-frequenties. Die verlenging kwam volgens hem tot stand op aandringen van met name de commerciële radiozenders. Zij stelden dat de advertentie-inkomsten door de coronacrisis sterk zijn gedaald en dat er eerst hersteltijd nodig is. “De advertentiemarkt voor radio en tv is al geruime tijd spectaculair aan het herstellen en KINK vindt het buitenproportioneel om de vergunningen die pas in september 2022 aflopen nu voor drie jaar te verlengen. Hierdoor zouden de FM-vergunningen 22 jaar in handen van dezelfde marktpartijen blijven.”,, aldus Veenstra
Ze willen maar een ding commerciële radio de nek omdraaien ten gunste van de NPO, zo dat de regering net als vroeger de mensen kunnen beïnvloeden!
Onderbouwing? Of gewoon “een mening?”
Alles wijst er naar toch kijk de stukken in follow the money en dit soort stukken, https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binnenland/2021/12/digitale-identiteit-digital-id-privacy-nederland-persoonsgegevens/
Ze rollen langzaam een totalitaire staat europa uit, waar geen plaats meer is voor anders denken
Waarom zet je dat er dan niet direct bij?
Zo worden je reacties tenminste wat serieuzer in plaats van die “one liners”
Juul, ook jij weet dat Den Haag – CDA en PvdA voorop – al bijna honderd jaar de status quo in omroepland proberen te handhaven en vooral niet willen inspelen op wat de kijker/luisteraar wil. Dat hebben we gezien met de zeezenders, TV Noordzee, TV 10, Sport7 en ook een hele mooie (en lang vergeten, maar typerend) was het ‘kabelgat’ van Sluis.
Gelukkig worden ze telkens ingehaald door de tijd en de vooruitgang in de techniek. Nog wel, tenminste.
Vergeet Cable One niet.
Maar Sport 7 hoort niet thuis in dit rijtje.
“We gaan iets nieuws doen” is sindsdien een uitspraak die je beter niet kan doen. Het mocht wel en ze hebben ook uitgezonden, alleen was Nederland toen nog niet klaar voor abonnee tv voor sport en bovendien was het natuurlijk oneerlijk dat iedere kabelabonnee zou moeten meebetalen ook als je er niet naar kijkt.
Om even terug te komen op de commerciële radiozenders. Ik heb dat automatische verlengen nooit begrepen. De reclamemarkt is inmiddels weer flink aangetrokken, dus dat was geen reden om automatisch te verlengen.
Nu begrijp ik de redenering van de minister niet.
Zes maanden nodig om iets na te rekenen? Als je het wilt is het in een week gebeurd toch?
Zou Kink nog een kans maken bij de rechter?
De redenen voor de automatische verlenging zijn inmiddels achterhaald.