Radiozender Nostalgie nu ook in Nederland

Radiozender Nostalgie gaat in Nederland uitzenden via DAB+, nostalgie.nl, verschillende radioplatformen en de Nostalgie-app. De radiozender bestaat al sinds de jaren 80 en is na de lancering in Nederland in 26 landen actief. Op 1 augustus wordt Nostalgie gelanceerd op de door Audiohuis verkregen extra frequentieruimte voor DAB+. Nostalgie wordt hiermee naast Sublime de tweede radiozender in Nederland van Audiohuis.


De Nederlandse versie van radiozender Nostalgie is een non-stop radiozender waarop klassiekers uit de jaren 70, 80 en 90 te horen zijn. De zender roept fijne herinneringen op met de beste liedjes van vroeger en nu. Nostalgie richt zich op luisteraars van 35 jaar en ouder.Mandy van der Wal, Directeur Audiohuis: “Eindelijk is Nostalgie in Nederland! Op Nostalgie hoor je een programmering die is afgestemd op elk moment van je dag. Daarmee zijn we al succesvol in België. We kijken uit naar een mooie start voor Nostalgie in Nederland!”Nostalgie is te beluisteren via DAB+, hiervoor moeten luisteraars via hun DAB+ radio zoeken naar nieuwe radiozenders. De zender is ook te horen via nostalgie.nl en de Nostalgie-app. En via verschillende radioplatformen zoals Radio.NL.

11 Comments

  1. “Eindelijk is Nostalgie in Nederland! Hoezo heeft men een radiogeschiedenis met Nederland opgebouwd? Creatieve armoede het zoveelste Oldiesstation op DAB+.
    Ooit was door schaarste op F.M een Oldies format not done voor reclamebureaus en mediaplanners. Anno 2022 is er een ruim aanbod voor de luisteraar, helaas vist men allemaal uit dezelfde Gouwe Ouwe vijver.

  2. Als je nou eens de jaren 90’s vervangt in de jaren 50′ (dus alleen muziek uit de 50’s 60’s 70’s en 80’s) dan overweeg ik eens af te stemmen op Nostalgie.

  3. Misschien een leuk format voor 3FM, dan gaan er weer mensen naar luisteren. De zelfde luisteraars van vroeger, toen 3FM populair was.

  4. De makke van alle radiozenders is dat de mensen die daar werken niet kunnen samenstelleen Een radio programma samenstellen is een kunst ,en niet vijf zangers achter elkaar dan eens een Nederlands nummer en dan een buitenlandse zangeres en daar na weer eens 5 zangers of groepen of bij ouwe ouwe gouwe zenders teveel jaren 70-80 achterelkaar samenstellen is een kunst en geen arbeidsvitaminen format

  5. Het jammere is, dat het weer een non-stop zender is, als eerder gemeld. Het zou onderscheidend zijn met gepresenteerde programma’s. Desnoods voice track. En anders misschien samenwerken met de Vlaamse versie (met meer variatie in de muziek) en programma’s doorprikken.Dan ben je pas onderscheidend. Maar wie weet, worden we nog verrast!

  6. Je kan ook AI laten presenteren. Bijvoorbeeld zoals The Night Owl dat doet op WFMU. Daar wordt elke nacht teruggekeken op psychedelische en underground muziek zoals die eind jaren 60 begin jaren 70 op FM stations in de USA was te horen. Zeer aantrekkelijk muziek programma, dat we in Nederland niet kennen.

  7. De enige echte Night Bird was Allison Steele op WNEW-FM in N.Y. Meest sexy diepe stem ooit op de radio in the 70’s. Inderdaad qua muziek missen wij dit format op de Nederlandse radio. Vooral als het schemerig begint te worden. Tom Anders: Koop Geersing heeft op KX radio ooit een psychedelische show gehad op zondagmiddag dat was smullen.

  8. Geef mij maar de moeder van alle pop stations, WABC in NY. Is er helaas niet meer.
    Maar als ik in NY was zat ik “vast aan de radio”.
    Op Internet is er gelukkig nog veel te vinden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*