BBB stelt kamervragen over juridische strijd tegen Ongehoord Nederland

Onlangs werd bekend dat NPO bijna 800.000 euro heeft uitgegeven aan externe advocaten in hun juridische strijd tegen de omroep Ongehoord Nederland (ON). Dit nieuws heeft geleid tot Kamervragen door Kamerlid Claudia van Zanten van de BoerBurgerBeweging (BBB).

Ondanks dat de NPO over interne juridische adviseurs beschikt, werd er gekozen voor externe juridische bijstand. Van Zanten heeft minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, vragen gesteld over deze beslissing en de impact ervan op het budget en de doelstellingen van de publieke omroep.

Er zijn zorgen geuit over de rechtmatigheid en effectiviteit van dergelijke uitgaven, vooral gezien de publieke financiering van de NPO. De vragen in de Kamer richten zich ook op de transparantie van deze kosten en de selectiecriteria voor externe juridische diensten.

De rol van het Ministerie in dergelijke conflicten wordt ook bevraagd, evenals de ethische implicaties van het gebruik van belastinggeld voor procedures die mogelijk intimiderend kunnen overkomen voor individuele omroepen. Er worden stappen verwacht om de interne relaties binnen de publieke omroep te verbeteren.

12 Comments

  1. Ons kent ons binnen de npo. Het toekomstig baantje moet al wel klaar gemaakt worden bij externe organisaties. Bestuursfuncties hebben een tijdelijke houdbarheid

  2. Zullen we het dan hier ook nog maar over hebben? Oh nee de BBB zit met de PVV in het kabinet dus dat doen we niet………………………..

    • Ja weer een onderzoek gewoon de verantwoordelijke weg schoppen dan lost het zich vanzelf op arongantie ten top decadent doen met geld wat niet van hun is ze krijgen dus te veel geld strooien er mee leiderschap

  3. Dit bewijst maar weer eens dat er enorm bezuinigd kan worden op de Omroep.
    Volgend jaar meteen maar die 800.000 euro korten maar.
    Want hier uit blijkt dat ze het kunnen missen, door dat ze het zomaar over de balk gooien.

  4. Volgens mij voert de NPO een hetze tegen ON. Al vanaf het begin proberen ze deze omroep te cancelen. Daarmee laten ze zichzelf in de kaart kijken. Ongewenste meningen moeten worden geweerd!

    • Op inhoud valt dat te onderbouwen, denk ik. Wat mij meer stoort is dat ON blijkbaar ‘hoe dan ook’ uit het bestel gewipt moet worden, simpelweg omdat op termijn in het aantal omroepen zal moeten worden gesnoeid. Op die manier verspil je niet alleen belastinggeld maar creëer je een slagveld waarin iedereen maar moet zien te overleven. Blij dat ik er niet werk…

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Minister Eppo Bruins wil zich niet mengen in juridische strijd NPO en Ongehoord Nederland - Spreekbuis.nl
  2. Minister Bruins verdedigt NPO’s gebruik van externe advocaten in ON-conflict - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*