Harry Wiessenhaan overleden

De invloedrijke special effects-expert, Harry Wiessenhaan, is overleden. Vanaf de jaren zeventig werkte hij aan meer dan driehonderd films en series, waaronder Soldaat van Oranje, De Vierde Man, en Zwartboek met regisseur Paul Verhoeven. Internationaal brak hij door met zijn werk aan A Bridge Too Far (1977).

Wiessenhaan werkte met internationale sterren zoals Brad Pitt, Harrison Ford, en Jackie Chan, en was betrokken bij films als The Devil’s Own, Who Am I?, Ocean’s Twelve, en Mindhunters. Ook was hij betrokken bij tv-series, zoals De Stamhouder, Ferry, Mocro maffia, Vliegende hollanders en Penoza.

1 Comment

  1. Harry Wiessenhaan. Ik heb hem een paar maal van dichtbij aan het werk gezien. Eenmaal kwam hij op de set met een klein houten kistje waarin een onklaar gemaakt pistool zat. Daarmee moest een acteur worden doodgeschoten met een geprepareerde regenjas voor het bloed en het moest in een keer goed gaan, wat ook gebeurde. Harry nam het pistool in kistje weer mee, maar de volgende dag bleek het pistool te zijn verdwenen. Een mysterie dat nooit is opgelost. RIP.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*