12,2 miljoen Nederlanders keken Olympische Spelen

12,2 miljoen Nederlanders hebben naar de Olympische Spelen bij de NOS gekeken. Dat is 73,7% van de Nederlandse bevolking. Gemiddeld keek men 34 minuten naar de olympische programma’s bij de NOS. De meest bekeken uitzending was de openingsceremonie met gemiddeld 2,7 miljoen kijkers. De meest bekeken prestatie was de Atletiek 4×400 m Estafette van zaterdag 10 augustus: gemiddeld 1,9 miljoen kijkers zagen hoe de Nederlandse vrouwen de zilveren medaille wonnen. Gemiddeld keken er 1 miljoen mensen naar de live-sportuitzendingen van de NOS. De ochtenduitzendingen van NOS Parijs Live (07.00 – 12.00 uur) hadden gemiddeld 711.000 kijkers. In de middag (12.00 – 18.00uur) waren dat er gemiddeld 1,0 miljoen. In de avond (18.00 – 22.30 uur) waren er de meeste kijkers: 1,3 miljoen gemiddeld. 

46 miljoen livestream-starts 
Ook online werd er in Nederland volop meegeleefd met de prestaties op de Olympische Spelen. In totaal is er 46 miljoen keer een livestream gestart. Op 8 augustus – de dag van Femke Bol op de 400 meter horden, de finale van de hockeymannen en Sharon Rouwendaal bij het openwaterzwemmen – waren er maar liefst 3,1 miljoen mensen die via de livestream inschakelden. De speciale olympische website van de NOS is in twee weken door 3,3 miljoen unieke bezoekers bezocht.  

3 Comments

  1. Zou graag alle Olympische cijfers van Eurosport/HBO willen zien. Wat en drama was het dit jaar bij de NOS. En Sjoerd van Ramshorst, die tegenwoordig de pruik van Tom Egbers op heeft, zat er in de ochtend ook nog eens zeer ongeïnteresseerd bij. Hakkelend over de teksten waardoor je als kijker gelijk doorhad dat hij zichzelf totaal niet had voorbereid, of vooraf z’n teksten goed had doorgelezen. Over twee jaar, tijdens de winterspelen, gewoon weer een abonnementje Eurosport/HBO. Voor een tientje hoef je dan ook niet te zappen van NPO3 naar NPO1 en weer terug naar NPO3 om vervolgens weer terug te moeten naar NPO1

  2. NOS, zo 1984

    Hulde voor HBO Max (sorry Jan Slagter)/ Eurosport. Wat een fenomenale verslaggeving en analyses.

    Verder wat een heerlijke slechte opening- en sluitings ceremonies. Alleen de laser verlichtende eiffeltoren in opening was vet. Qua sluiting kon ik enkel het Wilhelmus met Hassan waarderen. Wat een kippevel moment was dat.

  3. Na anderhalve dag ergernis van het vele schakelen van sport na sport midden in een wedstrijd net als heel veel mensen in mijn omgeving een abonnement genomen op HBO Max/Eurosport. Wat een verademing om naar te kijken hoe professioneel daar alles werd uitgezonden en verslagen. Ook erg genoten van het commentaar van de verslaggevers (en de waanzinnige beelden) tijdens het surfen. Abonnement zeg ik nu wel weer op en met de winterspelen ben ik weer terug om eindelijk iets anders te kunnen zien dan alleen maar schaatsen 😉 Trouwens hoe is het eigenlijk mogelijk dat de NOS met zoveel belastinggeld maar rechten heeft om 2 wedstrijden tegelijk uit te mogen zenden?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*