Cees van Zijtveld overleden

Voormalig radiomaker Cees van Zijtveld is op 81-jarige leeftijd overleden, meldt zijn familie. Van Zijtveld begon zijn carrière in de jaren zestig bij Radio Veronica en werkte later veertig jaar voor de AVRO, waar hij onder andere de stem was van Arbeidsvitaminen. Ook was hij actief als stemacteur, bekend als het personage Daan in David de Kabouter. De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

12 Comments

  1. Cees van Wie-veld???
    Oooo die!
    Befaamde naamjingle van hem op Hilversum 3.
    Luisterde graag naar hem op de AVRO maandag.
    Rust zacht.

  2. Respectloos gekibbel, zelfs hier…. social media zou a-social media genoemd moeten worden, laat hier a.u.b. niets anders achter dan een gedachte of wens waar nabestaanden iets aan hebben.

  3. Cees van Wie-veld? Prachtige jingle. Mooie carriere, altijd met plezier naar Cees geluisterd. Goeie reactie van Klaas, hoor.

  4. Ik ben geschrokken van het bericht dat Cees is overleden. Een aimabele man, gezegend met een prettige stem, wist wat ‘zijn’ luisteraars wilden horen.
    Een weetje: De bandjes die begin jaren ’60 voor het label Imperial auditie deden, kwamen automatisch in Cees’ programma Tiener Band Show. De beste bandjes werden geselecteerd voor de elpee die onder de titel Tiener Band Show verscheen. Een succes.
    Een voorbeeld van een win-win-win-samenwerking.
    Goede reis, Cees.

  5. Ik denk dat heel wat mensen die het trieste bericht over van Zijtveld hoorden, als eerste reactie hadden:”Cees van Wie-veld?”. Dat was destijds zijn call-sign op de radio. Een mooi eerbetoon!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*