AVROTROS doet geen aangifte tegen EBU na Songfestivaldispuut

AVROTROS gaat geen juridische stappen ondernemen tegen de EBU, ondanks een suggestie van advocaat Gerard Spong om dat wel te doen.

Joost Klein werd vlak voor de finale van het Eurovisie Songfestival gediskwalificeerd vanwege een vermeende ‘dreigende beweging’ naar een cameravrouw. Hoewel het Zweeds OM geen bewijs vond voor strafrechtelijke vervolging, blijft de EBU bij de diskwalificatie. AVROTROS wil de zaak laten rusten en zoekt binnenkort overleg met de EBU om de regels voor toekomstige deelnemers te bespreken. Het is onbekend of Klein zelf aangifte zal doen.

10 Comments

  1. De EBU heeft na een ‘beweging” van Joost Klein hem gediskwalificeerd van het songfestival. Dat is een belachelijk overtrokken maatrege want je straft niet 1 persoon (voorzover dat nodig was) maar vooral: je diskwalificeert miljoenen Nederlandse kijkers! Joost Klein was een concurrent voor de (latere) Zwitserse songfestivalwinnaar. De EBU jury (met ook Zwitsers!) schakelde dus concurrent Joost Klein uit en Zwitserland won daarna het songfestival. Avro Tros moet de EBU juist wel aanklagen voor het kwetsen van miljoenen Nederlanders die onschuldig waren maar wel gestraft werden. Ook zou ik zeggen: laat Joost Klein nogmaals meedoen aan het songfestial en de ultieme revanch halen!

    • Er is maar 1 ding belachelijk overtrokken, en dat is uw reactie. Allereerst omdat er geen miljoenen Nederlandse kijkers gediskwalificeert zijn. De kijkcijfers zijn al jaren niet echt dusdanig dat je het idee krijgt dat het halve land zit te kijken.

      Daarnaast ga je met je complottheorietjes maar lekker naar Twitter/X of Facebook of wat dan ook; competitiebeinvloeding is juist niet de achterliggende reden van de overtrokken reactie van de organisatie.

  2. Fout besluit. Ze moeten JUIST aangifte doen tegen de EBU en eigenlijk al in mei. Laat een rechter maar eens kijken en oordelen over hoe het is gegaan.

  3. Ze denken bij AVROTROS volgens mij echt dat de EBU er wakker van ligt als ze wel een aangifte zouden doen. Aangifte of gesprek het zal ze echt een worst wezen bij de EBU. Of Nederland wel of niet mee doet maak ze ook echt niets uit. Ze lachen zich rot daar om al die dreigementen van AVROTROS.

    De EBU is een organisatie waar het alleen maar draait om geld en macht en ze spelen dat spel op hoog niveau. Die zenders en of dat omroepclubje wat loopt te huilen boeie. Ze lezen de mails en brieven waarschijnlijk niet eens. Doe je toch niet mee!

    Dat liedjes festijn is ook maar bijzaak. Het gaat om het uitdragen van een boodschap, geld en macht.

    Wil de EBU echt een grote klap toe dienen, ga dan met landen/zenders om de tafel en stap er met z’n allen massaal uit dat hele circus. Ga zelf met elkaar een zangwedstrijd organiseren. Kan nog een wereldwijde in plaats van een Europe worden. Met een talentenjacht per land als voorronde van de winnaars per land gaan naar de wereldwijde/Europese finale week. Kan prima met zijn allen georganiseerd worden en is waarschijnlijk nog goedkoper ook.

    Om een grote zangwedstrijd met alle landen te organiseren heb je heel die EBU niet nodig.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*