Gemeente Hilversum stuurt toch geen brandbrief over bezuinigingen publieke omroep

De gemeente Hilversum blijft in gesprek met Den Haag, maar stuurt voorlopig geen nieuwe brief over de voorgenomen bezuinigingen op de publieke omroep. Dat is het antwoord van het college van Burgemeester en Wethouders op eerdere vragen uit de gemeenteraad naar aanleiding van vragen van de lokale PvdA.

Zowel coalitie- als oppositiepartijen in Hilversum hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de mogelijke gevolgen van deze bezuinigingen, met name voor de werkgelegenheid in de stad en de rol van Hilversum als mediacentrum van Nederland. Zij vrezen dat de bezuinigingen niet alleen banen op het Media Park in gevaar brengen, maar ook het diverse aanbod van de publieke omroep zullen aantasten, wat volgens hen essentieel is voor onafhankelijke en betrouwbare nieuwsvoorziening.

In het hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet wordt benadrukt dat ‘betrouwbare informatievoorziening van wezenlijk belang’ is, wat voor verwarring zorgt in de Hilversumse politiek gezien de tegenstrijdige bezuinigingsplannen. De gemeenteraad waarschuwt dat deze maatregelen het mediaklimaat en de economie van Hilversum diepgaand zullen beïnvloeden.

“Deze bezuinigingen raken Hilversum in het hart. De werkgelegenheid op en rond het Media Park, inclusief de toeleveringsbedrijven, komt hierdoor ernstig in gevaar,” aldus een woordvoerder van de gemeente. Bijna alle partijen in de gemeenteraad hebben de brandbrief ondersteund, op een paar uitzonderingen na.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*