Projectcontroller (Beeld en Geluid)

Wil je werken bij een instituut met internationale allure? In een door vernieuwing gedreven werkomgeving, met interessante partners? Voor het team dat samenwerkt met de doelgroep Onderzoekers en Erfgoedprofessionals, zijn we op zoek naar een enthousiaste

Projectcontroller
(32 – 40 uur per week)

Wat ga je doen?

Samen met tientallen partners (erfgoedinstellingen, kennisinstellingen en marktpartijen) werken we aan producten en diensten om verspreide erfgoedcollecties bijeen te brengen en op een duurzame en flexibele manier toegankelijk te maken; voor het grote publiek, het onderwijs, de creatieve industrie en de onderzoeksgemeenschap. Kennis over audiovisuele archivering delen we met de museum-, archieven- en bibliotheeksector. Dat doen we door een actieve rol te spelen in internationale gremia, onze bevindingen te delen op ons publicatieplatform en door het organiseren van activiteiten binnen onze netwerkorganisatie voor audiovisuele collectiehouders.

Je werkt op de afdeling Financiën in het team Project Control, een team met de drive om dingen aan te pakken en te verbeteren. Het team Project Control is het ‘financiële geweten’ van Beeld & Geluid voor alle (additioneel gefinancierde) nationale en internationale projecten. Je bewaakt het overzicht als het gaat om de benodigde financiële middelen en human resources van de projecten. Daarvoor werk je nauw samen met de andere projectcontrollers, projectleiders en de andere teams binnen de afdeling Financiën. Ook onderhoud je de waardevolle contacten met de externe projectpartners, de coördinatoren en de contactpersonen van de subsidieverstrekkers.

Het opstellen van project- en managementrapportages, waarin je de prognose en de realisatie controleert, hoort ook bij de functie. Je zorgt daarbij dus voor inzicht naast het geven van advies over financiën en risicomanagement. Ook denk je mee over business cases voor nieuwe projecten. De dynamiek die het werken in projecten met zich meebrengt vraagt om flexibiliteit in werktijden en snel schakelen tussen werkzaamheden. Het ene moment werk je zelfstandig aan administratieve zaken, en het volgende moment werk je samen met collega’s en externe partijen. Dit zijn stevige gesprekspartners waar jij mee om weet te gaan zonder daarmee je klantgerichtheid te verliezen.

Ons aanbod

Je eerste contract is een jaarcontract. Als we blij zijn met elkaar verlengen we met veel plezier. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) is minimaal € 3.607,98 en maximaal € 5.154,29.

Hoe leuk werken bij Beeld & Geluid ook is, we hechten ook veel waarde aan vrije tijd. Per jaar heb je daarom maar liefst 25 vakantiedagen en 24 atv-dagen (op fulltime basis). Krijg je die niet op? Dan kun je ook je vakantiedagen inzetten voor andere leuke dingen, zoals de aanschaf van een (elektrische) fiets of laptop of het verwezenlijken van een droomreis, daarvoor hanteren we een cafetariamodel.

We werken hybride; in de ochtend eerst de kinderen naar school brengen, of een uurtje sporten, en daarna pas naar kantoor? Of een vaste thuiswerkdag in de week? We vertrouwen erop dat je het beste zelf kunt inschatten wat goed is voor jou en voor ons. Je ontvangt daarom een onkostenvergoeding voor thuiswerken en voor woon-werkverkeer, afhankelijk vanuit waar je werkt!

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau;
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare controller positie;
  • Je hebt ervaring met het uitvoeren van Europese projecten en financiële administratie;
  • Je beheerst de Nederlanse én Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je hebt ruime ervaring met AFAS.

Daarnaast houd je van samenwerken met zowel interne als externe partijen en zorg je voor een vlotte, efficiënte en persoonlijke dienstverlening. Je kunt snel schakelen, denkt in oplossingen en gaat accuraat te werk. Tot slot vragen we vooral een flinke dosis enthousiasme!

Wie zijn wij?

Wij zijn in de eerste plaats een modern media-instituut met één van de grootste en meest moderne vooruitstrevende archieven ter wereld. We bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, podcasts, websites en objecten. Onze dagelijks groeiende mediacollectie bewaren we als erfgoed voor de eeuwigheid, dat is waar wij als betrouwbaar instituut voor staan.

We zijn nog veel meer! We zijn ook een verrassende, inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen. Van individuele bezoekers tot professionele mediamakers; iedereen is welkom en verbinden zit in ons dna. We organiseren talloze publieksactiviteiten, debatten en lezingen voor jong en oud. Scholen bieden we een breed pakket aan workshops en we stimuleren academisch en journalistiek onderzoek.

Met zo’n 400 bevlogen collega’s, waarin we onze zeer waardevolle vrijwilligers en stagiaires natuurlijk meetellen,  dragen we iedere dag vanuit ons veelkleurige pand in Hilversum, ons historische pand in Den Haag én vanuit ons muziekweb in Rotterdam bij aan een open, vrije, inclusieve en mediawijze samenleving.

Diversiteit & Inclusie

Bij Beeld & Geluid hechten we veel waarde aan diversiteit en inclusie, ook in de samenstelling van onze teams. Het maakt niet uit wat je achtergrond is, wat je gelooft of op wie je valt, wij vinden het belangrijk dat je met enthousiasme bijdraagt aan onze gezamenlijke ambities en doelen.

Enthousiast?

We horen graag hoé enthousiast je bent! Solliciteer vóór 30 september via de sollicitatiebutton, en voeg in elk geval je cv (in pdf) toe. Een (korte) motivatie vinden we fijn, we laten ons door de vorm graag verrassen! Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je mailen met Coen Zijlstra, Manager Finance op czijlstra@beeldengeluid.nl of op 0623020921.

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. We kiezen voor de meest passende kandidaat, bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een 1e gesprek met de Kristen Potters, Corporate Recruiter, die jou graag meer vertelt over Beeld & Geluid als werkgever. Wanneer jullie beiden enthousiast zijn volgt een 2e gesprek met Coen Zijlstra en één of meerdere collega’s uit het team.

Klik hier om het privacy statement van Beeld & Geluid met betrekking tot de sollicitatieprocedure te lezen.

Wat een leuke functie he? We verwachten deze dan ook zelf te kunnen invullen. Acquisitie vinden we zonde van jouw én onze tijd.

Solliciteren