Bert Huisjes voorlopig niet terug bij WNL

Hilversum – Bert Huisjes keert voorlopig niet terug bij omroep WNL, zo liet de raad van toezicht (rvt) dinsdag weten. Dit volgt op verwarring die ontstond na een interne mail op maandag, waarin niets werd vermeld over zijn rol als bestuurder. Deze mail leek eerdere besluiten te bevestigen dat Huisjes zou terugkeren als bestuurder, maar niet als hoofdredacteur.

Er waren eerder klachten over grensoverschrijdend gedrag van Huisjes in zijn functie als hoofdredacteur. De rvt stuurde dinsdag een nieuwe mail waarin werd benadrukt dat „Bert Huisjes voorlopig niet terugkomt” en dat verdere gesprekken in rust en zorgvuldigheid gevoerd moeten worden.

6 Comments

  1. Ik denk dat Bert en de rvb van wnl hun Waterloo gevonden hebben. De enige die schuld draagt is Bert Huisjes zelf of eigenlijk zijn ouders die nagelaten hebben Bertje netjes op te voeden door hem de beleefdheids beginselen bij te brengen. Met twee woorden spreken,geen achter de elleboog gedrag,geen neerbuigend gedrag naar anderen en zeker niet naar het andere geslacht, betamelijk in het gesprek en veel aandacht voor bijvoorkeur het vvd,cda en d66. Dan nog even over die man? van de e.o. de voorzitter van naar ik meen de vereniging van omroepen het volgende,hij zei dat er en daar komt hij hard gewerkt wordt om de arbeidsomstandigheden binnen de po sterk te verbeteren. Voorbeeld; vergadering van deze dames en heren op maandagochtend 9uur. Voorzitter ben ik en zegt n.a.v. onderhavig problee, het volgende: geachte collega’s vanaf nu gaan wij ons gedragen met in acht neming van de volgende regels: fatsoenlijk gedragen,beleefde houding naar een ieder,betamelijk gedrag binnen de organisatie en spreidt ten toon wat manieren zijn en hoe die te gebruiken in het dagelijkse leven binnen onze organisatie geen vernedering naar het andere geslacht in dit geval de vrouw in de niet woke wereld anders naar alles wat Lhbiq whatever is.
    Notulist noteer even dat alle aanwezigen het daar grondig mee eens zijn. Na het verlaten van deze vergadering gaat iedereen zich gedragen.
    Ik hamer de vergadering ondanks bezwaar van wnl en kondig de volgende vergadering aan nl maandag om 9 uur,of dat geen 10 uur kan worden,antwoord nee.
    Zo hard wordt er nu gewerkt meneer van de e.o. een vergadering van 5 minuten hoezo er wordt hard gewerkt.

  2. Als je mijn achternaam eens goed schrijft Frank dan praten-schrijven we verder. Wel eenbeetje zorgvuldig zijn hé Frank?. Maar ik herken jou wel als een TROS mopperkont.

    • Beste Juul,
      Het spijt me dat ik je naam verkeerd gespeld heb en bied je daar nederig mijn excuses voor aan. Je verwijt mij zorgvuldigheid en dat is nou juist wat bij jou ontbreekt zorgvuldigheid Juul Geleick. Het doet me deugd dat je me nog kent als mopperkont nog wel van de tros waar we in de leeuwenkuil,kantine met z’n allen in gesprek waren met de directie over gaande zaken en als ik me goed kan herinneren Juul waren er slecht enkele waaronder Ted mooren en ik die hun mond open durfden te trekken en daar was jij als ik me goed kan herinneren niet bij.maar ik kan me vergissen Juul dat is natuurlijk mogelijk. Weer je was er wel bij laat maar.
      Hopende dat je dat nu wel “durft” wil ik graag weten,dat is ook het enige wie er bij Tros radio gedrag vertoonde gelijk Bert Huisje that’s all.
      Nogmaals excuses voor omissie mijnerzijds.

  3. Nog even terugkomend op inbreng van Juul Geleick. Als wat bij de Tros toen wel gebeurde bij wnl de foot-soldiers samen met de presentatoren man en of vrouw in gesprek waren gegaan had in een veel eerder studium problemen Huidjes getackeld kunnen worden en waren er niet zoveel mensen beschadigd. Dat wat er ontbreekt is dat de foot soldiers samen met alleen de vrouwelijke presentatore en een enkele man het hebben moeten doen zonder ik herhaal zonder de empathische inbreng van types als Nieman en Kockelmann want die dachten don’t move want anders ben ik mijn zondagochtend gedrentel kwijt en dat heb ik er niet voor over om in een sympathieke omgeving te werken.
    Daarom moesten de dames het allemaal alleen doen met als resultaat dat Huisje uiteindelijk na niveauloos gedrag van de rvb exit is mark my words.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*