Dit zijn de genomineerden voor de Sonja Barend Award 2024

Margriet van der Linden, Renze Klamer en Özcan Akyol zijn genomineerd voor de Sonja Barend Award. De longlist met tien kanshebbers werd maandagavond onthuld in de talkshow Bar Laat. De prestigieuze prijs wordt toegekend voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar.

Naast hen zijn ook Twan Huys, Kefah Allush, Cornald Maas, Paul de Leeuw, Tim Hofman en Hanneke Groenteman in de race. Jeroen Pauw, tweevoudig winnaar van de award, maakte de lijst van genomineerden bekend.

Van der Linden en Groenteman werden beiden genomineerd voor hun invulling van Zomergasten afgelopen zomer, waar zij Adriaan van Dis vervingen vanwege gezondheidsproblemen. Klamer verdiende zijn nominatie met het interview van NSC-leider Pieter Omtzigt in Renze, terwijl Akyol in de schijnwerpers staat voor zijn gesprek met Dwight van van de Vijver in De Geknipte Gast.

Voorgaande winnaars zijn onder meer Jeroen Wollaars, Kefah Allush en Humberto Tan. Vorig jaar ging Eva Jinek er met de prijs vandoor voor haar interview over de mondkapjesdeal met Camille van Gestel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*