William de la Motte commissaris bij het Commissariaat voor de Media

Minister Bruins van OCW heeft William de la Motte (Velp, 1962) benoemd tot commissaris bij het Commissariaat voor de Media. De benoeming is voor de tijdsduur van vijf jaar, met aansluitend de mogelijkheid tot eenmalige herbenoeming. De positie van de derde commissaris bij het Commissariaat, met een financiële achtergrond, was vacant sinds het vertrek van commissaris Steven Flipse.

Het College van Commissarissen bestaat nu weer uit drie commissarissen (van wie twee parttime), die gezamenlijk belast zijn met de bestuurlijke besluitvorming van het Commissariaat. Amma Asante is fulltime voorzitter van het College en is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en aansturing van het Commissariaat. Peter Eijsvoogel is sinds maart 2021 parttime commissaris, met een juridische achtergrond en expertise.

William de la Motte heeft veel kennis en meer dan 25 jaar ervaring op het financiële vakgebied en in financieel management, zowel in Nederland als in het buitenland. Zo was hij chief financial officer (CFO) bij o.a. glasvezelprovider Caiway en de Braziliaanse gasdistributie-activiteiten van SHV Energy. Van 2001 tot 2009 was William Finance Director bij de Telegraaf Media Groep, waar hij nauw betrokken was bij o.a. de acquisitie van Sky Radio en desinvestering in SBS. Hij werkt nu als CFO voor Investancia, wat zich richt op herbebossing, CO2 reductie en biobrandstof in Zuid-Amerika.

Commissariaat-voorzitter Amma Asante: Ons toezicht op de audiovisuele media omvat uiteenlopende financiële onderwerpen. Van de doelmatigheid van bestedingen van landelijke en regionale publieke omroepen tot de naleving van het Beloningskader Presentatoren Publieke Omroep (BPPO). Met William hebben wij een commissaris met veel financiële expertise en ervaring in huis gehaald. Ik ben blij dat met de komst van William het College van Commissarissen weer voltallig is.’

William de la Motte: ‘Voor iemand met mijn financiële achtergrond en relevante kennis binnen de media zijn de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het Commissariaat voor de Media zeer interessant en uitdagend. Dit varieert van de Wet op de Vaste Boekenprijs en de financiële verantwoording van de Algemene Mediareserve tot het uitbrengen van beleidsadviezen over de financiële staat van de lokale omroepen. Ik verheug me er dan ook op om als commissaris aan de slag te gaan en de komende jaren mijn bijdrage te leveren aan de bestuurlijke besluitvorming van het Commissariaat.’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*