Carlo Boszhard en Irene Moors schenken Telekids-collectie aan Beeld & Geluid

Precies 35 jaar nadat Telekids voor het eerst op televisie te zien was, dragen presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors hun archief over aan Beeld & Geluid. De schenking bevat onder meer verschillende kostuums, beelden van achter de schermen en props die werden gebruikt in de show.

Denk je aan Telekids, dan denk je aan De Mega Blubber Power Race en Pittige Tijden, een variant op soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. In de overgedragen collectie van Telekids zitten onder meer de kostuums van deze programmaonderdelen, maar bijvoorbeeld ook het script van de allereerste Telekids-aflevering die Carlo en Irene samen presenteerden.

“Telekids stond in de jaren ’90 voor het zaterdagochtend gevoel. Puur jeugdsentiment waar

wij nog vaak op worden aangesproken. Daarom is het geweldig dat wat er nog is aan

Telekids ‘relikwieën’, goed bewaard blijft. Telekids wordt museaal, wie had dat ooit

gedacht?”, reageren Carlo en Irene.

Kinderprogramma Telekids begon op 2 oktober 1989 als een van de eerste programma’s van de nieuwe commerciële omroep RTL-Véronique, tegenwoordig beter bekend als RTL. In eerste instantie was de presentatie alleen in handen van Irene Moors, maar na de komst van Carlo Boszhard als mede-presentator groeide het programma uit tot groot succes. Een generatie Nederlandse kinderen groeide op met het programma én de vloeiende dynamiek van het presentatieduo van Carlo en Irene.

Op 2 oktober 1999 kwam na tien jaar een einde aan het tijdperk Telekids met Carlo en Irene. Het presentatieduo maakte in de jaren daarna met veel succes 15 jaar Life & Cooking

(Life4You) op de zondagmiddag en twaalf seizoenen van De TV Kantine.

Beeld & Geluid is vereerd met deze Telekids-collectie een stuk televisiegeschiedenis toe te kunnen voegen aan haar collectie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*