Yael de Haan in Raad van Toezicht Beeld & Geluid

Prof. Dr. Yael de Haan is op 1 oktober 2024 als lid toegetreden tot de Raad van Toezicht van Beeld & Geluid in Hilversum. Zij vervangt daarmee Julia Noordegraaf, wier termijn na 8 jaar afliep. 

Yael de Haan is lector en hoogleraar journalistiek. Als lector kwaliteitsjournalistiek in digitale transitie aan de Hogeschool Utrecht leidt ze een onderzoeksgroep gericht op vraagstukken rondom digitalisering in de journalistiek. Daarnaast is ze bijzonder hoogleraar Lokale Publieke Omroep aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar leidt en doet ze onderzoek naar de rol van lokale publieke omroepen in een veranderend medialandschap. Yael studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ook promoveerde. “In Yael hebben we een uitstekende kandidaat gevonden om onze Raad van Toezicht te versterken. Als wetenschapper houdt zij zich bezig met zeer actuele en urgente thema’s rondom digitalisering in de mediasector. Zij is dan ook een goede aanvulling op ons team. Daarnaast zijn we Julia Noordegraaf dankbaar voor haar waardevolle bijdrage aan onze Raad”, aldus Onno Hoes, voorzitter Raad van Toezicht, Beeld & Geluid.  

Yael de Haan: “Voor mij staat Beeld & Geluid symbool voor het samenbrengen van het verleden, het heden en de toekomst van media. Het instituut is niet alleen toonaangevend in het bewaren en beheren van het Nederlands media-erfgoed, maar weet dat nu ook goed te vertalen naar hedendaagse en toekomstige vraagstukken, die zowel technologisch als maatschappelijk van aard zijn.” 

De huidige Raad van Toezicht van Beeld & Geluid telt zeven leden. De minister van OCW benoemt de voorzitter, de overige leden benoemt de Raad zelf. De Raad bestaat uit voorzitter Onno Hoes, Arendo Joustra, Hedwig Saam, Najima Khan, Momet Abas en Taco Zimmerman.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*