Manager Vereeuwigen (Beeld en Geluid)

Gaat jouw hart sneller kloppen van het idee dat je het modernste media archief naar de eeuwigheid kan leiden? Vind jij de nieuwste AI technologie net zo inspirerend als het leiding geven aan een grote afdeling met experts? Houd je van media, erfgoed en metadata en ben jij een verbinder die ook collega’s weet te enthousiasmeren? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe:

Manager Vereeuwigen
(32-40 uur per week)

Wat ga je doen?

Wegens interne doorstroming van de huidige manager zoeken we een nieuwe manager Vereeuwigen, oftewel Archief. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling Vereeuwigen, bestaande uit 50 medewerkers en 6 coördinatoren. Je bent budgetverantwoordelijk en goed in staat de afdeling te leiden, door hoofd- en bijzaken te scheiden en door verbinding op te zoeken met andere afdelingen zoals Victorie (ICT) en Verhalen (storytelling). Je hebt een visie op onderwerpen als digitale en analoge preservering, toepassing van AI, proces- en projectmatig werken en meerstemmigheid en inclusiviteit in het archief. Je geeft geïnspireerd leiding aan teams die werken aan de uitvoering van ons collectiebeleid, acquisities, depotbeheer en verhuizingen.

Voor ons grote project rond het nieuwe Collectiegebouw Muziek werk je nauw samen met Vesting (facilitaire zaken) en het projectteam. De ontwikkeling van een nieuw catalogussysteem voor onze muziek-uitleencollectie hoort hier ook bij. In het project de Schatkamer werk je met andere afdelingen aan het online beschikbaar maken van het archief.

Ons aanbod
Je eerste contract is een jaarcontract. Als we blij zijn met elkaar verlengen we met veel plezier. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) is minimaal € 4.713,75 en maximaal € 6.733,97 (schaal 12 CAO Beeld & Geluid).

Hoe leuk werken bij Beeld & Geluid ook is, we hechten ook veel waarde aan vrije tijd. Per jaar heb je daarom maar liefst 25 vakantiedagen en 24 atv-dagen (op fulltime basis). Krijg je die niet op? Dan kun je ook je vakantiedagen inzetten voor andere leuke dingen, zoals de aanschaf van een (elektrische) fiets of laptop of het verwezenlijken van een droomreis.  daarvoor hanteren we een cafetariamodel.

We werken hybride; in de ochtend eerst de kinderen naar school brengen, of een uurtje sporten, en daarna pas naar kantoor? Of een vaste thuiswerkdag in de week? We vertrouwen erop dat je het beste zelf kunt inschatten wat goed is voor jou en voor ons. Je ontvangt daarom een onkostenvergoeding voor thuiswerken en voor woon-werkverkeer, afhankelijk vanuit waar je werkt!

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende, in een vergelijkbaar team;
  • Je hebt een achtergrond in erfgoed en/of media;
  • Je hebt een visie op het (digitale) archief, de vernieuwing en de toekomst van archieven in het algemeen en ons audiovisuele archief in het bijzonder;
  • Met veel plezier en energie houd je overzicht over de afdeling;
  • Je bent besluitvaardig en bestuurt de afdeling op hoofdlijnen;
  • In je werk heb je oog voor de mensen in de afdeling en voor hun ambities en behoeften;
  • Wanneer de druk toeneemt, zet jij je creativiteit in, om zo tot goede oplossingen te komen die soms buiten de gebaande paden vallen;
  • Je bent vrolijk en verbindend binnen de afdeling én in samenwerken met andere afdelingen;
  • Je weet muren te slechten, dwars door organisatie als nodig, en diplomatiek als het moet. 

Wie zijn wij?
Wij zijn in de eerste plaats een modern media-instituut met één van de grootste en meest moderne vooruitstrevende archieven ter wereld. We bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, podcasts, websites en objecten. Onze dagelijks groeiende mediacollectie bewaren we als erfgoed voor de eeuwigheid, dat is waar wij als betrouwbaar instituut voor staan.

We zijn nog veel meer! We zijn ook een verrassende, inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen. Van individuele bezoekers tot professionele mediamakers; iedereen is welkom en verbinden zit in ons dna. We organiseren talloze publieksactiviteiten, debatten en lezingen voor jong en oud. Scholen bieden we een breed pakket aan workshops en we stimuleren academisch en journalistiek onderzoek.

Met zo’n 400 bevlogen collega’s, waarin we onze zeer waardevolle vrijwilligers en stagiaires natuurlijk meetellen, dragen we iedere dag vanuit ons veelkleurige pand in Hilversum, ons historische pand in Den Haag én vanuit ons muziekweb in Rotterdam bij aan een open, vrije, inclusieve en mediawijze samenleving.

Diversiteit & Inclusie

Bij Beeld & Geluid hechten we veel waarde aan diversiteit en inclusie, ook in de samenstelling van onze teams. Het maakt niet uit wat je achtergrond is, wat je gelooft of op wie je valt, wij vinden het belangrijk dat je met enthousiasme bijdraagt aan onze gezamenlijke ambities en doelen.

Enthousiast?

We horen graag hoé enthousiast je bent! Solliciteer vóór 21 oktober via de sollicitatiebutton, en voeg in elk geval je cv (in pdf) toe. Een (korte) motivatie vinden we fijn, we laten ons door de vorm graag verrassen! 

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. We kiezen voor de meest passende kandidaat, bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een 1e gesprek met Kristen Potters (Corporate Recruiter) en een collega uit het team. Als we van beide kanten enthousiast zijn volgt een 2e gesprek met Julia Vytopil (Adjunct Directeur) en één of meerdere collega’s uit het team.

Klik hier om het privacy statement van Beeld & Geluid met betrekking tot de sollicitatieprocedure te lezen.

Wat een leuke functie he? We verwachten deze dan ook zelf te kunnen invullen. Acquisitie vinden we zonde van jouw én onze tijd.

Solliciteren