Nacht van de Popmuziek niet langer op televisie te zien

De NPO heeft besloten om de thema-uitzending Nacht van de Popmuziek, na achttien jaar, niet meer uit te zenden, zo meldt presentator Leo Blokhuis op X. Blokhuis, die sinds 2006 betrokken is bij het programma, betreurt de beslissing. “De NPO heeft dat programma afgewezen, helaas,” schrijft hij.

Het programma, waarin registraties van liveoptredens werden getoond en teruggeblikt werd op het afgelopen popjaar, werd vorig jaar nog gepresenteerd door Blokhuis samen met Vera Siemons en Emmely de Wilt, na de vervanging van Matthijs van Nieuwkerk. Blokhuis benadrukt dat de kwestie rond Van Nieuwkerk geen invloed heeft gehad op de beslissing van de NPO.

De NTR is niet bereikbaar voor commentaar, terwijl de NPO later met een reactie zal komen, meldt Nu.nl

5 Comments

  1. Belachelijk. Deed de NPO eindelijk eens wat anders dan de commerciële want muziek op TV zorgt voor wegzappers zegt men dan, krijg je dit.

  2. Jammer, maar ergens toch wel verwacht. Vergeleken met de jaren dat Matthijs het presenteerde, was de editie 2023 toch wel een aanfluiting. De muziek EN Fenno werden naar achteren geduwd ten gunste van de ‘woke’ (diversiteit & inclusiviteit) die het programma moest uitdragen.

    Waarom er gekozen werd voor TWEE presentatrices om EEN presentator te vervangen, waarvan er ééntje niet eens verbonden is aan Radio 2, blijft mij nog altijd een raadsel net zoals waarom Andrew Makkinga er tussendoor moest komen om over Justin(?) nog maar te zwijgen die eventjes naast Leo aan tafel ging zitten, naast het geplug van allerhande NPO programma’s.

    Dit was gewoon niet “De Nacht van de Popmuziek” zoals ik ‘m kende vanaf het allereerste begin en ik denk dat daarin ook de reden(en) zitten waarom er nu ook van afgezien wordt. Nogmaals jammer, want de NVdP was voor mij altijd het on-officiële begin cq. opmaat voor de Top2000 . . .

    • Waardeloos besluit om er dan maar mee te stoppen. Verder ben ik het eens, de glans die het programma had kwam in de laatste editie totaal niet over met die 2 deug mutsen van Radio 2.
      Benieuwd wat ze er nu voor in de plaats programmeren. Zeker een programma van Omroep Zwart of iets in die geest.

    • Helemaal mee eens!

      Er mee stoppen slaat nergens op. Het geld bij de NPO word aan zo’n hoop flauwekul uitgegeven dat het korte nachtje van de popmuziek er echt nog wel bij kon. Jammer dat de NPO de voorkeur geeft om jongerenzendertje te blijven spelen met NPO3. Dan maak je je zelf totaal overbodig. En dan straks wel piepen dat er een zender weg moet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*