Eerste animatiefilm volledig gemaakt door AI

In oktober 2024 is een mijlpaal bereikt in de filmgeschiedenis met de release van Where the Robots Grow, de eerste volledig met AI-tools gemaakte animatiefilm. De film, geproduceerd door Tom Paton’s AiMation Studios, heeft slechts $8.000 per minuut gekost, wat aanzienlijk lager is dan de gebruikelijke productiekosten voor animatiefilms.

De 87 minuten durende film speelt zich af in een verre toekomst waarin robots een nieuwe planeet bewerken voor de komst van de mensheid. De hoofdrol, Cru, wordt ingesproken door een sterk bewerkte versie van Taylor Clarke-Hill.

Where the Robots Grow is gratis beschikbaar op YouTube en dient als showcase voor de mogelijkheden van AI-gemaakte filmproducties.

3 Comments

    • Moeten we allemaal niet willen dit mensen. Ga er niet mee en gebruik de techniek niet dan zal het van zelf weer naar de achtergrond verdwijnen. Dit wordt u net als andere dingen door de strot geduwd. Onder het mom van we moeten vooruit. Dat hoeft helemaal niet altijd. Dingen zijn vaak al goed zoals ze zijn of zoals ze waren. In dat geval zou je eerder een stapje terug moeten doen. Maak er verder gewoon een mooi leven van en geniet de mooie momenten. Dat is waar het leven om draait en niet deze vormen van vooruitgang.

  1. Ik ben door de film gescrold en de ‘production value’ is heel laag. Maar een beperkt aantal simpele decors gevuld met weinig karakters zonder actie die robots zijn zonder enige mimiek. Het kan niet tippen aan een Pixarfilm die ook geheel door computers wordt gemaakt en ook onder AI valt. Ik veer pas op als er een overtuigende AI-scene wordt gemaakt met een tot leven gewekte Marilyn Monroe en Humphrey Bogart. Here’s looking at You kid.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*