AVROTROS-directeur Taco Zimmerman: bezuiniging op publieke omroep is symboolpolitiek

De relatie tussen media-woordvoerder Martine van der Velde van de PVV en de publieke omroep lijkt enigszins hersteld. Althans: dat is de conclusie die AVROTROS-directeur Taco Zimmerman trekt na een gesprek met haar.

Noemde Van der Velde de publieke omroep kortgeleden in een debat nog een ‘nutteloos ding’, deze volstrekte afwijzing is na een gesprek met Van der Velde omgezet naar ‘het kan wel een tandje minder’, zo meldt hij in een interview dat ik met hem had voor het mediaplatform Spreekbuis. ‘Dat is winst’, zo luidt zijn conclusie. Helemaal tevreden over het politieke klimaat is de omroepdirectie nog niet.

Zimmerman ziet de opgelegde bezuiniging van 100 miljoen als een vorm van omroep pesten. Het is duidelijk dat politici geen directe invloed hebben op de publieke omroep en dan wordt maar geprobeerd het de omroepen moeilijk te maken via deze bezuiniging. ‘Het is symbool politiek’. 

Lees het gehele interview:

4 Comments

  1. 100 miljoen noem ik geen symboolpolitiek. Met 100 miljoen kunnen heel wat kinderen geholpen worden aan goed ontbijt en lunch.

    De hele NPO past prima op 1 zender als het doet waar het voor is opgericht.

    • Er kan nog veel meer bezuinigd worden door het volledige achterhaalde omroepsysteem af te schaffen. Kunnen de tv en radiozenders en de programma’s gewoon blijven bestaan.

  2. Ach, die 100 miljoen aan bezuinigingen? Dat is nog maar het begin! Als we toch bezig zijn met efficiënter werken, kunnen we net zo goed meteen de bezem door de radio halen. Want echt, hoeveel mensen heb je nodig om een plaatje aan te kondigen? Een DJ, een sidekick, en dan nog drie man eromheen die allemaal salaris vangen van ons belastinggeld? Het lijkt wel een radioversie van “De Slimste Mens”, maar in plaats van een quiz doen ze allemaal… ja, wat eigenlijk? Overbodige belastingdruk verhogen, dat zeker! Misschien kunnen we daar alvast een paar tandjes minder mee beginnen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*