Deelname Nederland aan Eurovision 2025 nog niet beslist

Zal Nederland en AVROTROS deelnemen aan het aankomende Eurovisie Songfestival 2025 in Zwitserland? Na de ongelukkige incidenten die het Eurovisie Songfestival van 2024 troffen en de diskwalificatie van Joost Klein in Malmö na een vermeend incident met een cameravrouw, wacht de Eurovisie-gemeenschap vol spanning op de beslissing van AVROTROS over de deelname van Nederland aan het Eurovisie Songfestival 2025.

Er is de laatste tijd veel speculatie geweest in zowel de Nederlandse als internationale media over de deelname van Nederland aan het ESC 2025. De EBU heeft AVROTROS uitstel verleend om de deelname aan het Eurovisie Songfestival 2025 te bevestigen tot 1 november 2024.

Op dit moment voeren de EBU en AVROTROS constructieve gesprekken over de problemen die de Nederlandse delegatie in Malmö hebben getroffen en over een mogelijke deelname aan het ESC 2025.

AVROTROS’ Algemeen Directeur, Taco Zimmerman, heeft in een interview met Speekbuis.nl verklaard dat er nog geen beslissing is genomen over de mogelijke Nederlandse deelname aan het ESC 2025.

AVROTROS-baas Taco Zimmerman verklaart: “We moeten de EBU voor 1 november laten weten of we zullen deelnemen. Je hoort daar binnenkort meer over, maar we zouden geen uitstel hebben gevraagd als we niet serieus zouden overwegen deel te nemen.”, “Het is een delicate zaak. We zijn in gesprek met de EBU over het feit dat er daar dingen moeten veranderen. We willen eerst zekerheden hebben voordat we besluiten om weer deel te nemen.”

Tot nu toe hebben 33 landen hun deelname aan het Eurovisie Songfestival 2025 bevestigd. De officiële lijst van deelnemende landen voor ESC 2025 wordt tegen het einde van het jaar door de EBU gepubliceerd.

Lees verder:

5 Comments

  1. Natuurlijk gaan ‘we’ mee doen, dat is al besloten bij terugkomst op Schiphol in mei en Joost wordt de inzending. Dit is gewoon een veel te belangrijk evenement voor de NPO om te laten schieten. Ik vind het wel weer lekker hypocriet van al die schapen die zo achter Joost stonden na dat incident nu ineens allemaal anti zijn, inclusief de hele media met het journaille voorop die dit. Die cancelen nu Joost keihard alsnog. Ik heb niets met Joost en zijn liedjes, maar het is wel een persoonlijkheid die lak heeft aan de platgetreden paden en hoe hij moet reageren in de media, en of hij dat moet doen. Dat vind ik dan wel weer leuk.

  2. Oh, Nederland, wat zijn we toch weer lekker principieel bezig! Terwijl de rest van Europa zich al opmaakt voor de glitter en glamour van het Eurovisie Songfestival 2025, doen wij vooral aan stoer praten voor de bühne. Want ja, natuurlijk zijn er “constructieve gesprekken” met de EBU, want de koffiemachine werkt altijd beter als je er een beetje tegenaan schopt, toch?

    Alsof we echt geloven dat Nederland zich straks met opgeheven hoofd terugtrekt van het grootste zangfestijn van Europa. Nee hoor, wij staan straks gewoon weer braaf in de rij om onze jaarlijkse inzending in te leveren, ook al was dat incidentje met Joost Klein en die cameravrouw natuurlijk een storm in een glas water. Maar hé, we moeten toch ergens over kunnen klagen?

    Die “zekerheden” die we eisen? Ach, het zal vast niet meer zijn dan een extra kopje koffie en wat schouderklopjes van de EBU.

    Dus ja, tegen de tijd dat de deadline nadert, krijgen we vast een mooi persbericht waarin wordt verkondigd dat Nederland tóch meedoet.

  3. Wat een praatjes van AVROTROS alleen maar voor de bühne. Tuurlijk gaan we meedoen. En als dat niet zo was en AVROTROS dan zou niemand bij de EBU zich daar iets van aantrekken. Bij AVROTROS zitten een paar mensen die zichzelf ietsje te serieus nemen.

    En Joost niet meer sturen. Na afgelopen donderdag als gehele media gewoon besluiten helemaal geen aandacht meer geven aan deze kleuter.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*