NPO krijgt volgend jaar bijna een vijfde van publieke omroepbudget

Volgens De Telegraaf zullen de uitgaven van de NPO volgend jaar bijna een vijfde van de totale begroting van de publieke omroep beslaan. De organisatie ontvangt meer geld dan omroepen zoals NOS, KRO-NCRV, AVROTROS en BNNVARA. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), onder leiding van NSC-minister Eppo Bruins, maakt in totaal bijna een miljard euro over naar Hilversum.

De NPO verklaart de stijgende kosten door investeringen in digitalisering en de ontwikkeling van apps zoals NPO Start en NPO Luister.

Jan Slagter van Omroep MAX uit kritiek in De Telegraaf op de oplopende uitgaven en waarschuwt voor een te grote groei van de beheerorganisatie. “De NPO dijt maar uit en bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang smijt met geld”.

Er is ook discussie over de juridische kosten die de NPO heeft gemaakt in de strijd tegen omroep Ongehoord Nederland. De NPO herkent het geschetste beeld niet en benadrukt dat de begroting door alle omroepen is goedgekeurd en dat de meeste kosten te maken hebben met gemeenschappelijke activiteiten, zoals muziekrechten en ondertiteling.

In Den Haag zijn er plannen om de Mediawet te herzien en het aantal omroepen te verminderen. Partijen zoals BBB, PVV en VVD willen snijden in het budget van de publieke omroep.

Bron: De Telegraaf

2 Comments

  1. Er staat bij : Bron: de Telegraaf. Dat betekent anti publieke omroep,behalve Wouter de winter want babbelt al slissend overal mee en derhalve onbetrouwbaar. Wat dat betreft passen ze goed bij elkaar de Telegraaf en de po. De NPO herkent het geschetste beeld niet en benadrukt dat de begroting door alle omroepen is goedgekeurd en dat de meeste kosten te maken hebben met gemeenschappelijke activiteiten, zoals muziekrechten en ondertiteling.
    Natuurlijk keuren alle omroep de begroting goed want denken anders krijg ik mijn onzin programma’s helemaal niet geplaatst en Leeflang heeft gelijk ondertitelen kost een godsvermogen. Hahahaahah.

    • Antwoord Peter Kuypers kroncrv, Een directeur van een andere omroep zegt daarover: „Je kunt maar beter niet hardop ageren tegen de NPO, want kritiek krijg je als een boemerang terug.”
      Dat is toch niet waar,echt waar,nee joh doe niet zo gek want de omroepen krijgen de grootste rommel uitgezonden zelfs op npo1 met netmanager van Westerloo dus wat Kuypers zegt klopt van geen kant. Of is het een andere grote leider van bv bnnvara,nee die zeker niet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*