Luistercijfers week 42: Talpa’s 538 en Sky Radio winnen, Radio 10 kwakkelt verder

De meer muziek formule van Talpa’s Radio 10 lijkt vooralsnog niet aan te slaan, het station lijkt definitief ingehaald door JOE van DPG en NPO Radio 5. Gelukkig voor zenderbaas Dave Minneboo, die de meer muziek formule bij 10 bedacht en uitvoert, scoren de andere twee radiostations van John de Mol harstikke goed.

538 maakt weer een sprong omhoog dankzij o.a. hun stemmenjacht en Sky Radio tikt weer eens de 8% marktaandeel aan door flink wat meer luisteraars waardoor ze de bereiksleider Qmusic in de nek hijgen. Ook 538 krijgt er een paar honderd duizend luisteraars bij.

De voorprong van JOE op Radio 10 is wel wat geslonken door een flink kortere luisterduur. Wellicht gaat de beperkte playlist met oldies van JOE de luisteraar op een gegeven moment toch de keel uithangen.

Het Gerard Ekdom en Rob van Someren effect bij Radio Veronica en 100%NL laat wederom op zich wachten, alhoewel beide stations iets stijgen in marktaandeel. Slow business, die radio, zullen we maar weer zeggen.

3 Comments

    • Ik vermoed dat ze deze week de spreekwoordelijke tik op de vingers krijgen van de baasjes en als instructie krijgen het nu écht weer voor de luisteraar te gaan doen. Minder ‘hoor mij leuke dingen meegemaakt hebben’ content dus. Ze vallen in de irritante valkuil dat ze wel vragen stellen aan het luisterpubliek, maar vervolgens het antwoord van de luisteraar misbruiken om hun eigen ‘ik verhaal’ te vertellen. Die gasten hebben het talent, maar ze moeten even teruggefloten worden en zich weer gaan herinneren hoe ze ooit populair werden. Dat dan aanpassen aan de huidige tijdgeest, met minder gel*l, strakke spreeks en nog meer van de goede muziekkeuze. Daarmee zijn ze in ieder geval al op weg. Het komt er wel, maar het duurt even om de sterallures eruit te schoppen en de mannen weer in de realiteit terug te zetten. Komt goed.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*