Margreet Spijker wil ook onderzoek naar rol NPO en CvdM bij WNL-kwestie

Het vertrek van Bert Huisjes bij WNL, zoals op 25 oktober 2024 werd bevestigd, is door Margreet Spijker als een verstandige beslissing beschouwd. Zij benadrukt echter dat dit niets verandert aan de kern van de juridische stappen die zij tegen WNL heeft ondernomen. De rechtszaak die zij heeft aangespannen, richt zich op belangrijke kwesties zoals persvrijheid, meldingen van klokkenluiders (gedaan door haarzelf en andere (ex)medewerkers van WNL) die volgens haar genegeerd zijn, en gevallen van discriminatie binnen de organisatie.

Volgens Margreet zijn deze problemen in strijd met de Gedragscode Integriteit Publieke Omroep 2021, die onderdeel is van de Mediawet. Zij benadrukt dat naast de Raad van Toezicht van WNL, ook de rol van de NPO en het Commissariaat voor de Media beter onderzocht moet worden. Hoewel het vertrek van Huisjes een stap in de goede richting lijkt te zijn, ziet Margreet dit slechts als een begin en niet als een oplossing voor de onderliggende problemen die volgens haar nog steeds bestaan.

Het kort geding zal plaatsvinden op 15 november om 9.30 uur in de rechtbank van Lelystad.

lees ook:

6 Comments

  1. De drek mag nu wel compleet naar boven komen!
    Hoop dt de Npo flink wordt aangepakt en gesaneerd!
    Betrouwbaar is de publieke omroep al lang niet meer!
    Kijk maar eens hoe ze in der tijd Jan Maat en zijn partij Centrum Democraten hebben dwars gelegen, om hen zo genaamd “onschadelijk” te maken waar door zij niet in het kabinet kwamen door te weinig stemmen, en Paul Witteman was daar nog trots op ook getuige dit filmpje, https://www.youtube.com/watch?v=z_XXDBnbsH0

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*