Feestelijke avondprogrammering met o.a. Freek de Jonge, Diederik Ebbinge, Twan Huys en Ad Visser.
Het museum van Beeld en Geluid is vanaf vandaag weer geopend. De eerste bezoekers werden vanochtend feestelijk verwelkomd door directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer. Tot en met 25 oktober 2020 kan publiek een laatste bezoek brengen aan het huidige museum, voordat wordt gestart met de verbouwing. Het vernieuwde mediamuseum opent medio 2022 de deuren. De komende twee maanden wordt in de avondprogrammering met bekende makers teruggeblikt op 14 jaar spraakmakende tentoonstellingen.
Feestelijke avondprogrammering
Van 2 september tot en met 25 oktober 2020 opent Beeld en Geluid de deuren van het museum met een feestelijk programma, waarin wordt teruggeblikt op ruim 14 jaar succes. Tijdens zes avonden in september wordt de bezoeker meegenomen op een reis langs zes van de meest spraakmakende tentoonstellingen van Beeld en Geluid. Onder leiding van presentator Erik van der Hoff wordt teruggeblikt en gesproken met bekende makers Freek de Jonge (16 september), Diederik Ebbinge (17 september), Twan Huys (23 september), Ad Visser (25 september), Jan en Jeroen Stekelenburg en Jack van Gelder (26 september) en Arjan Postma (27 september) over de belangrijkste ontwikkelingen en veranderingen in de media sinds deze tentoonstellingen. Bezoekers krijgen voor en na de talkshow de mogelijkheid om het museum te bezoeken. Stap nog één keer als presentator door de showdeur, speel in een achtervolgingsscène uit Flikken Maastricht of zing de sterren van de hemel op het podium in de POPstudio.
Het museum van Beeld en Geluid is in september geopend op woensdagen en in de weekenden. Vanaf 1 oktober, ook tijdens Dutch Media Week (3 t/m 11 oktober) en in de herfstvakantie met Kinderen voor Kinderen (10 t/m 25 oktober), is het museum dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Zo ken ik Eppo weer !!
Zo kennen we Eppo inderdaad weer. Eppo kan zich beter bezig houden met het verder digitaliseren van het archief en zorgen dat dit eindelijk eens voor iedereen (al dan niet tegen een kleine vergoeding of abonnement) online (on-bestand) beschikbaar komt voor iedereen. Op een van de bestaande platforms van de NPO, Beeld & Geluid of een heel nieuw platform. Daar zou de hoofd prioriteit van van Eppo en Beeld & Geluid moeten liggen.
Dat heeft niks met Eppo te maken (of met de ambities van B&G) maar alles met de houding van de rechthebbenden (NPO/Omroepen…)
@ Inderdaad Maarten.
Ons Veronica archief verhuist ook naar B&G maar ook wij zijn rechthebbende.
Anders kan je net zo goed alles op MP zetten en gaat iedereen er mee “aan de haal”.
Hé Michel, je schrijft:
“(al dan niet tegen een kleine vergoeding of abonnement)”
Dat eerste is toch al zo ?
@Juul Ik bedoel oude programma’s van omroepen.
Oh ik snap nu wat je bedoeld. Losse tv programma’s per uitzending opvragen op een dvd. Niet meer echt van deze tijd en veel te duur voor iedereen. Daarbij heeft iedereen er al aan betaald dat deze programma’s gemaakt konden worden. Het archief moet makkelijker toegankelijk worden gemaakt voor iedereen want het is van iedereen.
@ Michel, we hebben het er al vaak over gehad. Dat er voor betaald is klopt niet in erg veel gevallen. Want als de zendgemachtigde het niet zelf gemaakt heeft maar met “de tape op tafel” constructie aangeschaft heeft blijf de maker de rechthebbende.
@Juul Zo bedoel ik nou ook weer niet. Dat iedereen er mee aan de haal kan gaan. Alleen nu is het zo zonde dat het merendeel van de programma’s daar maar liggen te liggen. De NPO kan sommige dingen overdag en op NPO Start/plus, een apart Beeld&Geluid on-demand (kan gewoon tegen betaling he), NPO Extra etc. gewoon nog uitzenden. Er zijn veel mensen die sommige series of programma’s nog eens willen zien of horen. Ik vond Troost TV en Heimwee TV al een heel goed initiatief. Zo’n blok bij de NPO kan natuurlijk gewoon blijven. Dit kan met oude radio bijvoorbeeld in de avond op Radio 5 of online.
@Maarten Tuurlijk komt het niet perse door Eppo. In had het anders moeten formuleren.