Vandaag werd bekend dat na de lange staking van scenarioschrijvers in de VS nu ook de staking bij Amerikaanse acteurs ten einde is.
Deze stakingen, die betrekking hebben op eisen voor betere arbeidsvoorwaarden en loonverhogingen, hebben de productie van nieuwe films en series ernstig te vertragen.
Analisten voorspellen dat de productievertragingen kunnen leiden tot een aanzienlijke daling in het aantal nieuwe releases op populaire streamingplatformen. Eerdere stakingen resulteerden in een daling van 30-40% in nieuwe producties.
De verwachte afname van nieuwe content zou kunnen leiden tot een daling van het aantal abonnees. Een recent onderzoek wijst uit dat 20% van de abonnees overweegt hun abonnement op te zeggen als het aanbod van nieuwe content afneemt. Dit kan resulteren in een geschat inkomstenverlies van ongeveer 15% voor de grootste streamingdiensten, wat neerkomt op een verlies van miljoenen euro’s.
De kosten voor de productie van content zullen naar verwachting stijgen als gevolg van de stakingen. De eisen van de vakbonden omvatten hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden, wat de productiekosten met ongeveer 10-15% zou kunnen verhogen. Deze extra kosten zouden uiteindelijk kunnen leiden tot hogere abonnementsprijzen voor de consument.
Streamingdiensten kunnen zich wenden tot alternatieve bronnen van content, zoals internationale producties of het aankopen van bestaande shows en films, om de impact van de recente stakingen te minimaliseren. Dit zou een verschuiving in de marktdynamiek kunnen betekenen, waarbij kleinere, onafhankelijke producties meer aandacht krijgen.
De stakingen in de entertainmentindustrie zouden aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor streamingdiensten. Van een daling in het aantal nieuwe releases tot financiële verliezen en een stijging van de productiekosten. De effecten ervan zullen enkele jaren terug te zien zijn op de diensten en de gehele sector.
1 Trackback / Pingback