De nieuwe mogelijkheden van ChatGPT

OpenAI heeft tijdens hun eerste “DevDay” evenement een aantal nieuwe en verbeterde ChatGPT-functies aangekondigd. Hieronder een samenvatting van deze nieuwe functies met enkele voorbeelden van wat je ermee kan doen:

1. GPT-4 Turbo: Deze nieuwe modelvariant kan meer dan 300 pagina’s tekst in een enkele prompt verwerken en heeft een wereldkennis die loopt tot april 2023. Het biedt ook aanzienlijk lagere prijzen voor zowel input- als outputtokens in vergelijking met GPT-4 .
2. Assistants API: Deze API maakt het eenvoudiger voor ontwikkelaars om assistieve AI-apps te bouwen die doelen hebben en modellen en tools kunnen aanroepen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld opdrachten geven zoals “open het autoraam en zet de airco uit”, waarvoor voorheen meerdere interacties met het model nodig waren .
3. Nieuwe multimodale mogelijkheden: Het platform bevat nu vision, beeldcreatie (DALL·E 3) en tekst-naar-spraak (TTS). Dit betekent dat GPT-4 Turbo nu bijvoorbeeld afbeeldingen kan analyseren, DALL·E 3 kan gebruiken om beelden te genereren en gesproken woord uit tekst kan creëren .
4. GPT-4 Turbo met visie: Het model kan nu afbeeldingen accepteren als inputs, wat het mogelijk maakt om gedetailleerde beeldanalyses te doen of om documenten met figuren te lezen .
5. DALL·E 3-integratie: Ontwikkelaars kunnen DALL·E 3 integreren in hun apps om beelden te genereren. Het bevat ingebouwde moderatie om misbruik te voorkomen .
6. Modelaanpassing en finetuning: OpenAI biedt nu experimentele toegang tot GPT-4 finetuning en een Custom Models-programma voor organisaties die nog meer aanpassing nodig hebben dan finetuning kan bieden .
7. Lagere prijzen en hogere limieten: De prijzen voor verschillende tokens zijn verlaagd en de limieten voor tokens per minuut voor betalende GPT-4-klanten zijn verdubbeld .

Voorbeelden van wat men met deze functies zou kunnen doen, zijn onder meer het maken van gepersonaliseerde chatbots voor websites of apps, het ontwikkelen van AI-aangedreven analyse-apps voor data, bouwen van een code-assistent voor programmeurs, het creëren van een spraakgestuurde DJ-app, of een slimme visuele canvas voor ontwerpers. Met de Assistants API kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld Python-code iteratief uitvoeren om complexe code- en wiskundige problemen op te lossen, en kunnen ze functies aanroepen die gedefinieerd zijn in hun eigen apps of externe API’s .

Deze aankondigingen markeren een belangrijke stap voor OpenAI in de richting van meer geavanceerde en toegankelijke AI-toepassingen voor een breed scala aan gebruikers en ontwikkelaars.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*