Het gebruik van illegale IPTV is in Spanje razendpopulair. Voor een klein bedrag per maand of per jaar kunnen kijkers programma’s, films en tv-series van onder andere RTL, Talpa, NPO, Netflix, Disney, Viaplay en soms zelfs bioscoopfilms consumeren. Ook onder de bijna 50.000 in Spanje ingeschreven Nederlanders zijn de illegale IPTV-abonnementen razendpopulair. De illegale kastjes zijn een goed en goedkoop alternatief voor de ouderwetse tv-schotels en abonnementen. Vaak weten de expats en pensionado’s echter niet dat zij gebruik maken van een illegale streamingdienst.
Tot op heden ligt de focus van opsporingsdiensten, zoals de FIOD, maar ook BREIN vooral op de handelaren, die grote inkomsten weten te genereren met deze illegale praktijken. Deze week nog is een Brit in Spanje gearresteerd op verdenking van het ontvangen van meer dan 5.500 betalingen voor illegale IPTV-abonnementen, met een totale waarde van £185.000. De politie startte een onderzoek na een klacht van een omroep tegen sociale media-accounts die illegale pakketten aanboden met exclusieve sportcontent, zoals voetbal en de Formule 1. Door bijvoorbeeld BBC- en ITV-kanalen aan te bieden, zijn streamingdiensten van deze ’tv-piraten’ ook onder Engelse toeristen erg populair geworden.
De verkoop van dergelijke diensten via sociale media trok de aandacht. De Spaanse Nationale Politie ontving een klacht van een omroepvertegenwoordiger die een profiel op sociale media ontdekte dat illegale IPTV-abonnementen aanbood. Deze pakketten gaven toegang tot sportevenementen waarvan de omroep de rechten had.
Het onderzoeksteam van de Politie in Alicante identificeerde de persoon achter deze accounts. In Benidorm, een populaire bestemming voor Britse toeristen, vonden onderzoekers meerdere advertenties die de abonnementen aanboden.
Onderzoekers concludeerden dat de verkoper uit het Verenigd Koninkrijk kwam en zich richtte op Engelssprekenden in Spanje. Betalingen werden gedaan aan een bankrekening in het VK en boden toegang tot Engelse, Schotse en Ierse kanalen.
Na diverse politie-inspanningen werd vastgesteld dat de vermoedelijke dader een Britse burger was, verbonden aan verschillende bankrekeningen en met een eigen internetservers om de diensten aan te bieden. De man woonde in Benidorm en reisde regelmatig vanuit het VK naar deze stad in Alicante.
De verdachte zou bijna 5.500 betalingen voor de abonnementen hebben ontvangen, meestal in ponden sterling en ongeveer 200 betalingen in euro’s. Het totaalbedrag was meer dan 185.000 pond sterling en ongeveer 6.500 euro. De 62-jarige Brit wordt beschuldigd van intellectuele eigendomsdelicten, specifiek gerelateerd aan de markt en consumenten.
Diverse illegale organisaties richten zich ook op de Nederlanders in Spanje, met websites die speciaal voor deze doelgroep zijn ingericht:
Ik begrijp dat zoiets niet is toegestaan. Aangezien er verschillende streamingsdiensten zijn, waar men zeg maar €86 p mnd voor kwijt is, los vh internetabonnement, mocht men ze allemaal wil kunnen gebruiken, begrijp ik heel erg goed dat hier een goede markt voor is. Er zijn altijd mensen, ongeacht of deze verbonden zijn aan een criminele organisatie, die deze markt gaan bedienen. Het is goed geld verdienen.
Ik snap er niets van, dat je dat iligaal doet, voor 15 euro heb je canal digitaal.
Daarom snap jij er ook niks van.
dan snappen jullie het niet.
tv abbo 65 euro pm
netflix 11euro pm
F1 15 euro pm
voetbal 15.00 pm .
dus ruim 100 euro pm .
illegaal 10 pm kennje rekenen ???
Bij welke provider is een tv abonnement 65 euro per maand? Hahahahahahahahahaha.
Met deze dienst heb je voor zo’n 65 euro per jaar alle streamingsdiensten en zenders die je maar kunt bedenken. Dus ik snap het wel
Dat het gebeurt is een, maar wat ik niet begrijp Sam, is dat je wel snapt dat dat geld in de zakken van een fraudeur verdwijnt en niet de volle mep terechtkomt bij de streamingsdiensten. Of is dat ook een programmapunt van de PVV?
De wildernis regeert.
Het gaat over iptv en pvv tv.
Dus wat heeft dit met Wilders te maken?
exacter
“Vaak weten de expats en pensionado’s echter niet dat zij gebruik maken van een illegale streamingdienst.” Hoe weten ze dat en o ja, de racefiets gekocht op ’t station kostte toch 50 euro? Hoe kon ik nu weten …
En dan wordt ‘de britse burger’ ook als een expat in de kop opgevoerd. Ik ga had gekozen voor oplichter, maar Spreekbuis voert al tijden campagne tegen de hoge prijzen van streamingsdiensten. En hier geven ze al die afnemers ook groot gelijk. Dieven zijn ’t, allemaal, maar dan de echte.
Van een racefiets dat is nog begrijpelijk en zeker voor ouderen, dit zal bij veel dingen van materiaal zijn en wat tastbaar is, maar software, internet, streams en diensten is wel hele andere materie zeker voor ouderen. Als je vroeger een antenne had kon je alles wat je daarmee kon ontvangen ook gewoon gratis gebruiken, later kwam er kabel en had je voor een leuke prijs een goed zender aanbod. Echter met de opkomst van streaming kwam er wel steeds meer aanbod, maar ook tegen prijzen die soms onbegrijpelijk zijn.
Ineens zijn ouwe mensen dom, vroeger, maar nu niet meer. En ze zullen toch wel hebben gezien hoeveel ’t op een ‘normale’ manier kost? De argumentatie rammelt. ’t blijft diefstal.
Engels zenders kan je niet kijken als je geen echte Engelse ip heb ( dus engelse vpn gaat niet werken).dan is het ook niet gek als iemand in dit gat springt het is aan de engelse zenders hun eigen schuld
Vorig jaar is zo’n “dienst” ook opgerold in Nederland. Ondertussen is er alweer een andere voor in de plaats gekomen. Deze gaat via Duitsland. Ik heb het niet nodig, duizenden tv zenders etc etc.
Kopers moeten zelf blijven nadenken. Je betaalt een schijntje voor iets waar anderen de hoofdprijs voor betalen.
Ik begrijp best dat mensen zulke apparaten en abonnementen afsluiten de erkende providers zijn voor velen veel te duur en per extra zender betaal je snel tussen de 30 en 40 euro over je normale abonnement dan kom je per maand op 100 en 175 euro per maand voor sommigen veel te duur laat de mens toch vrij zijn ik vind het feit dat bepaalde drugs gelegaliseerd zijn veel erger dit veroorzaakt overlast en iptv kijken niet de erkende providers zouden eigenlijk een stuk goedkoper andere zenders aanbieden misschien zouden dan minder mensen met een laag inkomen miñder voor dit kiezen waarom mochten schotels toen wel en dit niet meer blokkeer dan de stream zenders en gewone providers zouden kunnen overwegen het aboneren van extra zenders lager te maken
Ik vind jouw schrijfstijl toch wel heel bijzonder: interpunctie gebruiken is te moeilijk (leer je al op de basisschool), maar je krijgt het wel voor elkaar om ‘miñder’ te tikken. Ik ga niet moeilijk doen over een enkele spel- of typvaut – die maak ik zelf soms ook – maar kom op zeg. Hoe moeilijk is het nou om gewoon normale zinnen te schrijven. Dus met een hoofdletter en een punt aan het eind. Zelfs je eigen naam heb je niet eens goed geschreven. Beste Marie-Louise: als je zo beroerd schrijft hoef je er niet op te rekenen dat ook maar iemand je serieus neemt. Ook jij weet best hoe je een hoofdletter aan het begin van een zin zet en hoe je een punt erachter krijgt.
Er kan iets anders aan de hand zijn. Onder de paar artikelen over de NPO Start Plus app kwam een stortvloed los van vooral vrouwen. Opmerkelijk. De reacties leken op elkaar, maar steeds een andere vrouwenvoornaam en net wat anders geschreven. Hier laat ik ’t bij. 😉
Nog over het illegale streamingaanbod. Het is ook simpel waarom ze zo prijzig zijn. Wil je goeie series en films produceren om aan te bieden, dan moet je wel een hoog abonnementsgeld vragen, anders is er geen vraag. Maar velen willen niet eens voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, maar willen liever niks betalen. Niets minder dan diefstal.
Ik snap het wel dat mensen er voor kiezen, je betaalt gewoon veel minder!
yes
BEST