Hoe merken het beste uit video kunnen halen in 2021

Een van de grootste veranderingen in consumentengedrag in 2020 was de vermeerdering van de tijd die consumenten besteedden aan het bekijken van online video- en streamingdiensten – een indrukwekkende toename van 60% in Nederland sinds januari 2018. De verschuiving naar VOD-kijkgedrag overtrof ook ruimschoots de toename van lineaire tv, die in vergelijking slechts met 8% steeg in hetzelfde tijdsbestek.

De veranderende gewoonten en waarden van consumenten suggereerden al dat VOD in populariteit zou winnen, maar de pandemie bracht de gebruikstoename in een stroomversnelling. De slotsom voor adverteerders is dat ze hun media-activiteiten moeten aanpassen en hun budgetten snel moeten overhevelen naar video om het beste rendement voor hun campagnes te garanderen.

De snelle opkomst van digitale video betekent dat het binnen afzienbare tijd het meest populaire medium zal worden onder consumenten, die steeds meer waarde hechten aan mediabibliotheken en OTT-platforms. Verbeterde internetbandbreedtes en smartapparaten hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop consumenten omgaan met content – en daarmee in de interactie tussen merken en consumenten. Om het beste uit video te halen, moeten adverteerders technologiepartners zoeken met platforms die hen in staat stellen om relevante doelgroepen op grote schaal aan te spreken. En niet alleen met een groot bereik, maar holistisch en op verschillende apparaten.

Heroverweging van videomaatstaven
Voorheen werd de aandacht die kijkers besteedden aan digitale videoreclame gemeten in video-weergaven en gefactureerd op basis van CPM. Ondertussen wordt er echter een meer tv-positieve norm gehanteerd: het volledig afspelen van een video. Om succes te meten, gebruiken marketeers steeds vaker het gegeven of een video al dan niet volledig wordt bekeken.

Merken moeten oplossingen vinden die hen helpen de efficiëntie van hun video-uitgaven te verhogen door of de doorkijkratio (VTR) te optimaliseren, of directe en transparante aankopen mogelijk te maken met behulp van kosten per volledige weergave (CPCV). De aandacht van gebruikers is doorslaggevend bij cross-device videocampagnes, en merken zouden alleen moeten betalen voor advertenties die 100 procent volledig worden bekeken. Gegarandeerd voltooide weergaven, oftewel alleen betalen voor volledige weergaven, heeft zich al bewezen als een sterk verkoopargument onder merken en bureaus.

Opvallen in de ruis
De groei van VOD-diensten betekent dat consumenten meer advertenties zien dan ooit tevoren. De aandacht van de consument trekken en het met behulp van relevante content voldoen aan hun verwachtingen is daarom nog nooit zo belangrijk geweest. Merken moeten manieren zien te vinden om zich effectief te onderscheiden.

Het goede nieuws voor merken is dat VOD van nature al een hoge mate van betrokken kijkers heeft, omdat gebruikers een specifieke keuze maken voor hetgeen waar ze naar kijken. Door de merkboodschap af te stemmen op de content kunnen marketeers zorgen voor meer loyaliteit onder de kijkers.

De weg naar de toekomst
Nu consumenten meer tijd thuis doorbrengen en andere routines ontwikkelen, krijgt VOD onvermijdelijk de voorkeur als medium. Hoewel digitale video veel sneller is gegroeid dan verwacht, heeft deze groei enorme kansen gecreëerd voor sneldenkende merken. Via goed uitgevoerde en gerichte videocampagnes kunnen adverteerders de ruis doorbreken om betrokken doelgroepen te bereiken en uiteindelijk een hogere ROI te genereren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*