Klachten over NPO-voorzitter Frederieke Leeflang wegens onveilige werksfeer


Tientallen (oud-)medewerkers van de NPO hebben klachten ingediend over de werksfeer onder bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang. Volgens onderzoek van AD en Investico gaan de klachten over intimidatie, verbale agressie en het negeren van collega’s.

Voormalig NPO-bestuurder Paul Doop sprak eerder van een “angstcultuur” en luidde de noodklok bij de raad van toezicht. Enkele oud-medewerkers zijn met een geldbedrag en geheimhoudingsverklaring vertrokken.

Leeflang ontkent grensoverschrijdend gedrag en stelt dat er bij haar persoonlijk geen meldingen zijn gedaan. Ze erkent signalen via de ondernemingsraad te hebben ontvangen, maar wijst erop dat aanspreken op functioneren niet automatisch een onveilige werksfeer betekent.

4 Comments

  1. Gezien de inhoud van de programma’s, zal dit wel veroorzaakt worden door de progressieven binnen de omroepen om de conservatieven eruit te werken.

  2. Al die mooie praatjes van bestuurders over veilige werkomgeving creëren…..
    Huur Musk in, eigenlijk Nederlandse equivalenten van autistische ict nerds als Big Balls. Dan is het zo opgelost. Met wortel en tak de bureaucratie uitroeien

  3. Ik wordt zo moe van die erg gauw gekwetste types. Het lijkt wel erg in de mode te ziin. Ik vind dat Johan Derksen gelijk heeft; “zijn allemaal” mietjes”. Als de baas maar eventjes “boos kijkt” beginnen ze te “miepen’
    En nu gebeurd het bij de omroep maar bij al die minder in de spotlight zittende bedrijven gebeurd er niks ? Kom op zeg!

  4. In welke schaal zitten directeuren bij de omroep? Hoog genoeg om een beetje weerbaar te zijn. Ze kunnen tegen deze vrouw niet op en gaan achterlangs moddergooien zodat zij vanzelf op moet stappen. Zo doet men dat.

    Mensen die niet van verandering houden zitten er vervolgens nog jaren. Het is zoveel krachtige vrouwen overkomen bij de npo.

    Directeuren verdienen veel geld maar tijdens een heidag durven ze niet eens tegen Leeflang te zeggen dat ze het wat bot vertelt. Achteraf gaan ze anoniem klagen want ‘dat mens’ moet blijkbaar weg. Of iemand anders wil baasje worden en schaakt alvast vooruit. Het is te hopen dat Leeflang de rug recht kan houden en blijft zitten.

    Er verschijnen nu ook verhalen over medewerkers van allerlei niveau die ‘opeens’ met klachten geconfronteerd worden en er direct op een lullige manier uitgefaseerd werden. Beetje geld meekrijgen maar wel moeten tekenen dat je je mond houdt. Het klopt allemaal, zo doet men dat. En weer zitten mensen die niet van verandering houden nog jaren op hun kruk.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Jan Slagter wil onderzoek naar NPO-baas Leeflang - Spreekbuis.nl
  2. Twan Huys wordt 'moedeloos' van aanhoudende affaires rondom publieke omroep - Spreekbuis.nl
  3. Ton F. van Dijk: De Publieke Omroep is een ‘oorlogsgebied’ - Spreekbuis.nl
  4. Minister Bruins vrijdag in overleg met raad van toezicht NPO - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*