De Raad van Toezicht van de publieke omroep WNL heeft gereageerd op een publicatie in het Algemeen Dagblad die een mogelijke angstcultuur binnen de omroep aan de kaak stelt. Het artikel bevat klachten over het gedrag van de hoofdredacteur, gebaseerd op uitspraken van voormalige presentatoren en medewerkers van de afgelopen twaalf jaar. Tegenover deze beschuldigingen staan steunbetuigingen van huidige belangrijke redacteuren en presentatoren die zich niet in het geschetste beeld herkennen.
De Raad vermeldt dat in het rapport Van Rijn geen specifieke kritiek op de hoofdredactie te vinden is, maar dat er wel sprake is van pestgedrag binnen het team van het ochtendprogramma. Als reactie hierop zijn er al verschillende maatregelen genomen om de werksfeer te verbeteren. Onder andere is er een zakelijk directeur aangesteld en is een onafhankelijk onderzoek door Ipsos gestart.
De hoofdredacteur krijgt lof voor de bereikte resultaten en groei van WNL tot een sterke journalistieke organisatie. Toch erkent de Raad de negatieve ervaringen van enkele oud-medewerkers. Er wordt overwogen om de hoofdredactie uit te breiden om de redactionele leiding te balanceren. De Raad zal de resultaten van de ingezette maatregelen nauwlettend in de gaten houden.
Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag Mariëtte Hamer is “zeer verbaasd” over het feit dat de raad van toezicht van omroep WNL achter directeur Bert Huisjes staat. Ook de NPO veroordeelt de reactie op de verhalen van (oud-)werknemers over het gedrag van Huisjes.