Vijf manieren om nieuw leven te blazen in je video-archief

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om video’s te maken en te verspreiden onder hun doelgroep. Het is een effectieve manier om te werken aan je branding, maar het produceren van interessante en goede video’s kost de nodige tijd, geld en moeite. Het is dus niet verkeerd om eens te bekijken hoe je deze content kunt hergebruiken.

Frank Schröder, Manager Marketing & Communications bij Quadia, deelt vijf manieren om nieuw leven te blazen in bestaande video content.

Van beeld naar geluid
Vorige maand bleek dat ruim twee miljoen Nederlanders naar podcasts luisteren. Om mensen te bereiken die onderweg of tijdens een activiteit naar jouw verhaal willen luisteren, zou je dus een podcast kunnen maken van je video en deze vervolgens delen op platformen zoals SoundCloud of iTunes. Je hebt op deze manier weer iets nieuws te delen, zonder dat je daarvoor extra research hoeft te doen. Win-win. Let hierbij wel op dat de opname ook begrijpelijk is zonder ondersteunend beeld.

Een video lezen
Ondanks dat video een prima manier is om je boodschap over te brengen, kun je deze content ook een nieuw jasje steken door er een blog omheen te schrijven. Stel je hebt een video gemaakt over ‘De beste manieren om je wasmachine te onderhouden’. Dan vertaal je dit eenvoudig naar een tips-artikel. Op deze manier kunnen lezers rustig de informatie tot zich nemen zonder alle beelden en geluiden die jij erbij hebt bedacht. Heb je meerdere video’s over hetzelfde onderwerp? Overweeg dan om er een whitepaper van te maken. Dit versterkt ook jouw positie als autoriteit op het gebied waar jij over schrijft.

B-roll hergebruiken
Mocht je toch bij beeld willen blijven, dan kan B-roll een uitkomst bieden. Dit zijn opnames die worden gefilmd om te kunnen combineren met je basis beeld. Stel je filmt een interview dan vul je dit meestal aan met sfeerbeelden zoals het gebouw waar het interview plaatsvindt. Van deze shots kun je een Facebookcover video maken of een header op je website. Deze hebben doorgaans geen audio of copy nodig, maar het kan wel werken om een sfeerimpressie van een bedrijf of product te creëren.

Webinar en videotutorial tegelijkertijd
De ene video sluit de andere natuurlijk niet uit. Als je bijvoorbeeld een webinar geeft over het onderwerp ‘Hoe kun je het beste video’s monteren?’, dan kun je dit later ook gebruiken als videotutorial die je op je eigen website en social kanalen deelt. Bekijk dus goed op hoeveel manieren je een video nog meer kunt inzetten.

Knippen en delen
Wellicht niet voor iedereen een verrassing, maar toch wordt dit door veel bedrijven helaas nog niet gedaan: video’s in korte stukjes knippen en delen via social mediakanalen zoals Instagram Stories. Dit zorgt voor meer content en de kans is groter dat kortere filmpjes wel worden bekeken door je volgers. Zorg er wel voor dat de video ondertiteld wordt, zodat social media-gebruikers de content toch tot zich kunnen nemen.

Veel video’s worden slechts één keer ingezet tijdens bijvoorbeeld de aankondiging van een bepaald product of een event, maar je kunt dus met relatief weinig effort goede content opnieuw onder de aandacht brengen. Bekijk wel per video goed of de content recyclebaar is of niet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*